Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του κρέατος είναι η Κατσαμάκα στην Πλατεία Άθωνος. Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κεμπάπ και γύρος είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρονται. Απλές, παραδοσιακές γεύσεις χωρίς πολύπλοκα υλικά με έμφαση στο φρέσκο , καθαρό κρέας. Το μενού συμπληρώνουν πατάτες ,σαλάτες αλλά και χύμα κρασί . «Το ατού του μαγαζιού είναι ότι χρησιμοποιεί ντόπια νωπά κρέατα ,αγνά υλικά και όχι κατεψυγμένα», τονίζει ο ιδιοκτήτης κ. Πέτρος Γρηγοριάδης.
Προσαρμοσμένο στην απλότητα των γεύσεων είναι και το περιβάλλον ενώ όταν το επιτρέπει ο καιρός υπάρχουν τραπεζάκια έξω και μπορείτε να πιείτε τα κρασάκια σας απολαμβάνοντας τη ζωντάνια της Πλατείας.
Η Κατσαμάκα (κάτσε στην αμάκα) δανείστηκε το όνομά της από το ομώνυμο θρακιώτικο γλέντι που γίνεται, κάθε χρόνο, μετά την Καθαρά Δευτέρα και μπορούν όλοι να φάνε και να πιουν τζάμπα. Εδώ δεν τρώτε τζάμπα φυσικά ,όμως μόνο με 20 ευρώ για δύο άτομα, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα: δύο μερίδες της επιλογής σας ,σαλάτα, πατάτες, πίτες και κρασί. Ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί το γιαννιώτικο ,που είναι χοιρινή παντσέτα χωρίς κόκαλο στη σούβλα.
Όλα τα είδη προσφέρονται σε σάντουιτς αλλά και σε πακέτο.
«Τα νέα Σαββατοκύριακο» Φεβ 7-8 2009
Ειρήνη Τοπουζίδου